Management

Det er vigtigt, at den daglige management er i top, når der skal fodres uden zink. Det skyldes blandt andet, at foderet alene ikke løser opgaven.

Danish Agro og Vilomix har udviklet en række tjeklister, som sikrer en systematisk tilgang til arbejdet hele vejen rundt, inklusiv hygiejne og staldmiljø.

Vi anbefaler et samarbejde, hvor du som landmand sammensætter et hold af specialister, inklusiv dyrlæge, som i fællesskab udarbejder en handleplan. Dermed sikrer du, at alle arbejder
i samme retning, og at der arbejdes med de rigtige parametre på det rigtige tidspunkt. For eksempel nytter det ikke at skifte til nye foderblandinger, hvis der er hygiejnemæssige forhold, der først skal rettes op på.

 

Handleplanen skal sikre, at der er tydelige aftaler om, hvem der har ansvar for udførelsen af de enkelte opgaver, og hvilken dag det bliver gjort.

Vi har udviklet en handleplanskabelon, der er nem at anvende, og som er bygget op omkring tjeklisterne for de fire områder ernæring, foderstrategi, hygiejne og staldmiljø samt management. Specialisterne fra Danish Agro og Vilomix udfylder skabelonen efter en 360-graders gennemgang af besætningen. Indledningsvist sættes der særligt fokus på de områder, der skal arbejdes med i den første periode. 

Der vil altid være tale om skræddersyet management, fordi alle besætninger er forskellige med egne styrke- og udviklingsområder. Med god planlægning kommer du sikkert i mål.

Samarbejde på tværs er vejen frem

Hele vejen rundt - det handler om læring