Anders Rold

Anders Rold driver en svineproduktion i Aars i Nordjylland med 600 søer og en årlig produktion af 20.000 30-kgs smågrise.
Alt produceres på samme lokalitet med to ansatte plus en elev. Anders er hjemmeblander og anvender vådfoder til søer og smågrise fra 15-20 kg. Inden 15 kg anvendes tørfoder til smågrisene.

Hør Anders Rold fortælle om sine erfaringer om produktion af grise uden brug af medicinsk zink.

Læringsprojektet mellem Vilomix, SEGES Svineproduktion og Anders Rold har nået sin afslutning og har skabt positive resultater. Resultaterne og erfaringerne fra Anders Rold vil - sammen med de øvrige deltagende hjemmeblandere - indgå i den erfaringsopsamling, der i sidste ende skal komme alle svineproducenter til gode.

Anders Rold er den første deltager i læringsprojektet mellem Vilomix og SEGES Svineproduktion. Projektet blev søsat i 2020 for at løse hjemmeblandernes udfordringer i arbejdet med at udfase medicinsk zink. Målet er i fællesskab at finde løsninger med besætningerne og dyrlægen, der i sidste ende kan komme alle svineproducenter til gode.

Marts 2022
Det sværeste ved at udfase zinken har været – ja det kan lyde banalt, men det har i bund og grund ikke været svært, men det er med at bryde det ned og tage det i små bidder, og få tingene sat i system. Der er ingen tvivl om, at når vi ikke har zinken som værktøj i foderet længere – så er der også meget mere kontant afregning. Når først man har fået processerne strømlinet, så er det som sådan ikke svært.    

Kom allerede i gang nu med træningen

Samarbejde på tværs er vejen frem