Foderstrategi

Det er vigtigt at have styr på foderstrategien ved fravænning uden zink. 

Når zinken udfases, skal der være lavet en plan for, hvordan grisen fodres, helt fra grisen fødes, og til den vejer 30 kg.

Udarbejdelsen af en ny foderstrategi starter med, at vores svinespecialister besøger bedriften og gennemgår den nuværende foderplan sammen med besætningsejeren. Vi gennemgår fodringen af smågrisene trin for trin og skriver ned, hvad der fodres med i dag. 

Herefter kommer vi med en anbefaling til et skræddersyet foderprogram, hvor vi tager højde for, at den medicinske zink ikke længere må benyttes. Det gælder om at have en så robust gris som muligt på fravænningstidspunktet, og vi skal blandt andet sikre den optimale fravænningsalder og fravænningsvægt. Små grise skal i en babystald. Det nytter ikke med fravænning af for små grise.

 

Foderstrategien tager højde for besætningens fysiske rammer og arbejdsgange.   
Vi anbefaler altid foderblandinger, som er optimeret til den enkelte besætning. Danish Agro og Vilomix kan i fællesskab tilbyde stærke løsninger indenfor både færdigfoder og premix.

Vi er garant for kvalitet og leverer altid ensartede foderblandinger fra vores moderne fabrikker, som opfylder de højeste kvalitetsstandarder. Den ensartede kvalitet er særlig vigtig ved fravænning uden zink.

Arne fortæller om en optimal foderstrategi

På videoklippet til højre kan du se en video omkring foderstrategi og arbejdet med zinkfri fravænningsfoder.

Arne Ringsing fra Danish Agro er produktchef og har ansvaret for færdigfoder og udvikling heraf.

Lær at fravænne uden zink i foderet

Vi hjælper dig igennem hele vejen