DET ER EN GOD IDE AT STARTE OP NU

Svineproducent Lars Østerholm og Carsten Brædder har drøftet løbende med foderkonsulent hvornår de skulle starte op på zinkfri fodring. De er glade for at være startet op i god tid, så de har tid og overskud til læring og nye rutiner.

 

ZINKFRI 2022: FORSØG PÅ STALDGANGEN

Griseproducent Anders Rold har den seneste tid været med i en afprøvning, som SEGES Svineproduktion og Vilomix står bag. Resultaterne har været lovende, og efter at have fravænnet grise uden brug af medicinsk zink, så har smågriseproducent Anders Rold en klar opfordring. Få styr på procedurerne inden deadline. Allerhelst allerede nu til sommer.

KØRER NU HELT UDEN ZINK

Svineproducent Anders Nykjær har deltaget i zinkfri projektet, som Vilomix kører sammen med SEGES. Efter projektet kører Anders nu helt uden zink. 

ANDERS KØRER NU HELT UDEN ZINK

Svineproducent Anders Kappel har deltaget i zinkfri projekt i samarbejde med Danish Agro og Vilomix om at droppe zinken siden August 2021. Efter projektet kører Anders nu helt uden zink.

 

NYE RUTINER

For 3 år siden udfasede Dyrhavegård zink i deres startblanding i klimastalden. Det blev gjort i tæt samarbejde med Danish Agro for at teste det zinkfrie foderkoncept af. Det har givet nogle nye rutiner.

 

ZINKFRI FRAVÆNNING KAN GODT HÅNDTERES

Svineproducent Jacob Wrang Rasmussen er netop startet op med udfasning af medicinsk zink og har afprøvet i tre ugehold.
De er nu klar til næste forsøgsperiode, og tror på at det nok skal lykkes.

 

LETTERE END FRYGTET AT DROPPE ZINK

Zinkophør: Ole Kristensen var spændt på, hvordan det ville gå, da han i juni besluttede helt at droppe zink i fravænningsfoderet.

Han forberedte overgangen grundigt ved i første omgang kun at stoppe med to ugehold og desuden inddrage rådgivere fra Vilomix og Danish Agro til at påpege områder eller tiltag, der kunne lette overgangen.

zink-ophør er gået bedre end forventet

Carsten Hansen, Galbrogaard, droppede zink 1.januar i år efter at have forberedt sig sammen med Danish Agro, dyrlæge og medarbejdere. Indtil videre er det gået bedre end forventet, men han er også blevet klar over, at der er steder, hvor han ikke må gå på kompromis, for eksempel omkring vask og udtørring af smågrisestaldene.