Anders Nykjær

Anders Nykjær driver - i fællesskab med sin kompagnon Bjarne Christensen - I/S Engholm, som er en so- og smågriseejendom med 640 søer og produktion af 26.500 smågrise udenfor Struer. Anders Nykjær er ansvarlig for driften af so- og smågriseholdet fordelt på et so-site og et smågrise-site. Størstedelen af smågrisene færdiggøres i deres selvejede slagtesvinestalde. Bjarne Christensen er ansvarlig for driften af alt jordtillæggende tilhørende bedriften.

Anders og Bjarne er hjemmeblandere med vådfodring af søerne på tilskudsfoder og slagtesvin med mineraler og sojaskrå. Smågrisene er udelukkende fodret med tørfoder (mineraler og koncentrater) i multifasesystem på stiniveau.

Anders kører nu helt uden zink

Svineproducent Anders Nykjær har deltaget i zinkfri projektet, som Vilomix kører sammen med SEGES. Efter projektet kører Anders nu helt uden zink. 

Hør Anders fortælle om de tiltag, han har gennemført i sin besætning på videoklippet til højre. Hør også seniorrådgiver i Vilomix Jens Svendgaard fortælle om management i zinkfri projekterne.

 

Positiv effekt på zinkfri fravænning

Lær at fravænne uden zink i foderet