Mange fordele ved konceptavl

Danish Agro indgår løbende aftaler med landmænd om konceptavl. Konceptavlerne sælger korn til Danish Agro og får en særlig merpris, fordi de kan garantere fuld sporbarhed fra mark til forbruger.

Som udgangspunkt kan Danish Agro tilbyde konceptavl på brødhvede, både vinterhvede og vårhvede, samt brødrug og grynhavre.

De gode afsætningsmuligheder for konceptavlen

De danske møller vil helst anvende korn af dansk oprindelse til deres mel- og grynproduktion fordi de ved, at de danske landmænd kan producere korn af særdeles god kvalitet. Samtidig er der meget stor fokus på fødevaresikkerhed. Her ved møllerne, at dansk landbrug kan være med til at sikre en fuld sporbarhed fra jord til bord. Derfor er der gode afsætningsmuligheder for dansk brødkorn. Dette udmønter sig i attraktive konceptavlstillæg i forhold til afregning som almindeligt foderkorn.


Kom godt i gang med konceptavl

Som udgangspunkt kan alle som vil dyrke rug, hvede eller havre gå i gang med det samme. Kontakt gerne vores planteavlsspecialister eller kundeservice på telefon 7215 8000 for at høre mere om mulighederne. Vi kan hjælpe med at beregne det økonomiske potentiale for din bedrift.

Vi vejleder også omkring dyrkning og de kvalitetskrav der gælder for konceptavl. F.eks. skal kornet være gode sunde varer, velrenset og fri for iblanding af andre kornarter.

Kom nemt i gang med konceptavl

Når du indgår et samarbejde med Danish Agro om konceptavl, får du en stærk
samarbejdspartner gennem alle faser fra såning og til afsætning af afgrøderne
efter høst.

Vores produktspecialister står klar til at rådgive dig gennem alle
konceptavlens faser på 7215 8000.