Bevar kornets kvalitet med optimal klargøring af kornlagrene

En grundig rengøring af kornhallerne, før høst, er vigtig for at bevare kornets kvalitet. Nedenfor har vi samlet en række gode råd til klargøring af dit kornlager: 

 • Fjern alle rester af gammelt korn. Gammelt korn danner grobund for at overføre skadedyr som kornsnudebiller og kornmider til det nye korn. Visse lagersvampe og toksiner kan også overvintre i gammelt korn og i værste fald ødelægge den nye høst. 
 • Rengøringen startes ovenfra - dvs. lofter, kip og vægge blæses med trykluft for at fjerne støv og med en grov kost børste alt støv væk. 
 • Rengøring langs kanter og sprækker: Alle kroge blæses / støvsuges for at få fjernet biller, mider etc. 
 • Gulvet fejes grundigt.
 • Gammelt korn og snavs fra luftkanaler, kornelevatoren, korngraven og beluftningsristene fjernes med en kraftig støvsuger. Du kan også ringe til Danish Agro og få en af vores sugebiler til at gøre det for dig. Ring og hør nærmere på tlf. 7215 8000. 
 • Med en industristøvsuger fjernes det fine støv på gulvet. 
 • Undersøg lageret for huller og utætheder og reparér disse for at undgå indtrængen af skadedyr. 
 • Brug aldrig vand i rengøringen, da det skaber grobund for skimmelsvampe og mug. 
 • Herefter desinficeres kornhallen for at fjerne kornskadedyr. Dette punkt er meget vigtigt - og effektivt. Under processen er det vigtigt, at lukke for al udsugning, porte etc., så hallen er helt lukket. Husk at belufte hallen efterfølgende. 
   

Kontakt os gerne på telefon 7215 8000, for at høre mere om hvilke midler vi kan anbefale til rengøring og desinfektion. 

Generelle krav til kornopbevaring

Kravene til kornopbevaring bliver hele tiden større, og Danish Agro ønsker sammen med landbruget at tage del i ansvaret. Vi har derfor samlet en lang række gode råd og retningslinier for kornopbevaring. De er med til at højne kvaliteten af dit korn, og samtidig sikrer du værdien af dine afgrøder. 

Læs mere om indlagring, temperatur, vandindhold og tørring [HER] – link til brochure.

Opbevaring af afgrøder hos Danish Agro

Ønsker du at få dine afgrøder oplagt, har du mulighed for at få dem oplagt via en halvmånedlig aftale frem til afregning af dit korn eller via en rammeaftale for en længere periode. 
 
Kontakt os på tlf. 7215 8000 for at høre nærmere. 

Lorem ipsum

Aliquam malesuada egestas quam. Phasellus volutpat tincidunt nisi bibendum pellentesque. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.